nedjelja, 28. studenoga 2010.

Vrijeme je za freebie!

Jedna od meni najdražih razonoda i općenito stvari za kreativno izražavanje je umatanje poklona.
U posljednje vrijeme sam nekako zapela na raznim kutijicama u svim oblicima, bojama, načinima ukrašavanja,...

Jedna od najdražih mi je "pillow box" kutijica koju je vrlo lako izraditi, a konačan izgled je uvijek lijep. Vjerujem da u ovo predblagdansko vrijeme svi tragate za nekim slatkim i jednostavnim rješenjima za umatanje/pakiranje poklona, a možda vas inspirira i na "što uopće pokloniti".
Stoga sam odlučila podijeliti sa vama svoj pattern za izradu. Možete ga downloadati ovdje.

Moj template izgleda ovako:



a kutijice koje sam izradila koristeći ga izgledaju ovako:






"Pillow box" je najbolje izraditi od debljeg, tvrđeg papira, kartona ili valovite ljepenke. Obično svi imamo kod kuće nešto takvo, ali ako vam se desi da ipak nemate predlažem da se poslužite starim kutijama od cornflakesa, tjestenine i slično - što vam padne napamet. Naime, unutrašnja strana takvih kutija može poslužiti za izradu ove ideje.

Evo kako to izgleda kod mene:

Prvo sam uzela "stare" kutije od cornflakesa (cornflakes se može držati i u vrećici - pa stavila sam gumicu na njih! ;) ...tko još čuva stare kutije od cornflakesa?!) i izrezala najveće stranice - kako bih ih mogla staviti u printer te na njih ispisala uzorak koji mi se svidio. (Pazite da vam izrezani listovi ne budu veći od formata koji možete staviti u svoj printer!)

           


Predložak za kutijicu sam prilagodila veličini koja mi je bila potrebna, ispisala na običan A4 list papira i izrezala ga. Tako sam dobila "šablonu" koju mogu koristiti više puta. Predložak sam zatim olovkom precrtala na isprintani uzorak na kartonu.
Praktično je i kad imate listove kartona ili papira koji su sa buduće unutrašnje strane kutijice u nekoj svjetloj boji, pa tada možete kutijicu ispisati direktno na tu stranu.


 Po vanjskim linijama sam izrezala kutijice te presavinula po ucrtanim linijama.
 NAPOMENA: presavijanje će vam biti najlakše ako papir ili karton koji koristite prethodno utisnete duž linija za savijanje - i to sa UNUTRAŠNJE STRANE kutijice. To je najbolje učiniti posebnom olovkom ili tupom stranom škara.



Na kraju sam zaljepila rub kutijice i...gotovo!




Osim toga, na http://www.creaturecomfortsblog.com/ sam pronašla krasan template za izradu. Direktan link je ovdje.
Kao dodatnu ideju za ukrašavanje bez puno truda kliknite na ovaj link. Radi se o free printing pattern za papir za zamatanje poklona, ali će poslužiti i kao pattern za kutijice. Link sam pronašla na stranici http://www.lovemae.com.au/index.htm, a na (meni jednoj od najdražih) stranicama http://www.pixelsandicecream.com/ možete pronaći super patterne i još puno toga za vaše kreativne ideje na računalu.

Predlažem da za dodatnu inspiraciju googlate slike upisivanjem "pillow box" u pretraživač. Tamo ćete pronaći stvarno još mnogo prekrasnih ideja za izradu ovakvih kutijica!

Javite mi kako je ispalo i još bolje - pošaljite fotografiju ;)

Broj komentara: 8:

  1. Hvala ti za ovaj suuuuper tutorijal. Pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastično,hvala ti puno!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan tutorijal, hvala za novu kutijicu,
    ja imam dva modela koje sam radila, stavim ak ih uspijem pronaći...pozz

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala svima! Baš mi je drago da vam se sviđa - osobito jer sam radila "u bunilu" prehlade

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ti je blog i hvala za ovaj post sa odličnom idejom za izradu kutijice...baš mi se sviđa :)))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...